Producten

Transport
Karren

Industriele Aanhangers

Afvalcontainers Transport

Trein
Oplossingen

FlexQube (AGV)

FlexQube Pallet & Containers Carts

Flow Carts

Hanging Carts

Mother-Daughter Carts

Shelf Carts

Easy Handeling

Orderpick karren-trein

E-Train

Orderpick karren

Trein Oplossingen

X-Mover (AGV)

Pallet Transport

Transport Karren

Easy Load

Elektrische Palletwagen

Heftafel

Orderpicker JX0

Orderpicker JX1

Stapelaar

Een logistieke trein wordt gebruikt bij productieafdelingen en is een perfecte oplossing voor materiaaltransport, dat vaak wordt gebruikt in lean manufacturing en just-in-time productieprocessen.  

Het wordt ook wel een “treintje” of “karrentrein” genoemd. Het bestaat uit een reeks karren of wagens die aan elkaar zijn gekoppeld en worden voortgetrokken door een trekker. Deze treinen worden gebruikt om materialen, onderdelen of producten efficiënt door het productieproces te transporteren, waarbij elk station of werkstation de benodigde materialen van de trein haalt en de volgende set materialen er weer op plaatst. 

 

Het gebruik van logistieke treinen biedt verschillende voordelen, waaronder: 

  • Efficiëntie: Het transporteert materialen op een gestroomlijnde manier door het productieproces, waardoor verspilling van tijd en moeite wordt verminderd. 
  • Flexibiliteit: De treinen kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van het productieproces en kunnen gemakkelijk worden aangepast of uitgebreid. 
  • Ruimtebesparing: Doordat materialen compact op de treinen worden vervoerd, wordt er minder vloeroppervlak in beslag genomen dan bij traditionele transportmethoden zoals vorkheftrucks of transportbanden. 
  • Visuele beheersing: Het gebruik van gestandaardiseerde treinen en karren maakt visuele beheersing mogelijk, waardoor eventuele problemen in het proces snel kunnen worden geïdentificeerd en opgelost. 

 Al met al kan het implementeren van logistieke treinen de productiviteit en efficiëntie van productieafdelingen aanzienlijk verbeteren. 

E-Train